[RO] În sfârșit dăm drumul interviurilor pe Trancers.ro! Și cu cine să începem, dacă nu cu Snatt & Vix, pionii principali ai comunității trance din România; acest duo minunat, in triplu rol pe scena trance din Romania (ascultători, DJ + producători, promoteri+ organizatori) ce au grijă să nu uităm de ce iubim muzica asta și adună comunitatea de câte ori au ocazia, prin evenimentele ce le organizează. Noi încă avem amintirile proaspete de la toate cele la care am participat și suntem siguri că nu suntem singuri. Băieții nu mai au nevoie de nici o introducere spunem noi. Experiența și evoluția lor vorbește de la sine. Totuși, dacă printr-o eroare aveți nevoie de un bio, aruncați un click aici. Dacă nu, savurați interviul până la ultimul cuvințel!

Q: Cine sunt Snatt and Vix? De când ați început să nu mai fiți doar simpli ascultători de muzică trance?  

A: Sunt Dragoș și Bogdan, cei mai înverșunați susținători ai stilului trance și progressive în România :)) Nu am încetat să fim simpli ascultători; asta e și ideea de bază în tot ceea ce facem. Practic suntem unii dintre puținii norocoși care au pășit și în fața publicului ( ca DJ ), din care la urma urmei facem și noi parte. 

Q: Ce înseamnă muzica trance pentru voi?  

A: Cum spuneam mai sus, suntem norocoși că putem să exprimăm ceea ce simțim, în lucruri concrete cum ar fi evenimentele TrancENDancE; ele reprezintă “arma”, vârful de lance creat cu și pentru comunitatea de trance și progressive din România. E foarte clar că publicul are un mare aport la evoluția noastră ca brand de evenimente, și cu siguranta și ca artiști! Practic trance-ul a devenit de foarte mult timp o parte consistentă a vieții noastre și ne bucurăm că e așa 😀 

Q: Care este cel mai mare gig de până acum? Care considerați că e cea mai mare realizare a voastră, din punct de vedere muzical? 

A: Avem multe multe gig-uri care ne-au rămas în cap și cu sigurantă nu am vrea să uităm vreunul  într-o enumerare, dar putem să spunem atât: am ajuns să trăim și ce nu am visat vreodată, atât ca TrancENDancE, cât și ca Snatt & Vix. Cu siguranță cea mai mare realizare a noastră este și va fi albumul pe care tocmai l-am terminat și suntem foarte încrezători în el. Va ridica multe sprâncene, dar va rupe și multi teniși, deci Trance ON!

Q: Ce sau cine vă influențează munca cel mai mult? 

A: Ca un reper pentru noi, melodic-ul este foarte important și încercăm să trecem prin toate genurile și subgenurile de trance. Dar ne place să scoatem și ”ochelarii de cal” și să abordăm stiluri  și idei noi, care poate nu ne caracterizează, dar al căror produs finit trebuie să fie excepțional! Întotdeauna vom fi influențați de muzica bună, de producții impecabile, care nu țin neapărat de gen ci mai mult de ceea ce exprimă fiecare piesă în parte. 

Q: Cum e să fiți promoterii de bază ai acestui gen de muzică în România? 

A: Păi răspunsul e foarte simplu și probabil deductibil. E foarte simplu, pentru că fiind foarte puțini, ai șanse mai mari de succes DAR în același timp e extraordinar de greu pentru că : trebuie să ții “steagu’ sus” no matter what, și pentru că trebuie să educi un public foarte pretențios și dificil (aici nu ne referim la tranceri ). Dar a nu se întelege că ne plângem, dimpotrivă! E o provocare! Trance ON! 😀 

Q: Cum vi se pare comunitatea trancerilor români?  

A: Unită, comunicativă, foarte foarte primitoare, pasională, foarte atentă la detalii și într-o  creștere continuă. 

Q: Aveți deja o istorie de evenimente organizate în spate. Care este sentimentul pe care îl aveți după fiecare și ce vă determină să continuați? 

A: Întotdeauna sentimentul de după e: ”Abia aștept următorul event” :)). În timpul eventului, când locația e plină, atunci simțim munca noastră răsplatită cu adevarat. Acesta e motorul acțiunilor noastre, iar determinarea este de fapt dată de sentimentul pe care îl avem când vedem familia trance din România, strânsă la un loc și pusă pe dans. E aceeași determinare pe care o are orice trancer înfocat, doar că noi suntem norocosi că am ajuns să putem și arăta ce gândim.

Q: Știm că vă pregătiți de lansarea unui nou album. Ce ne puteți spune despre el? Când va fi gata? Fanii abia așteaptă să ”pună mâinile” pe material.  Phantasy – nu e îndeajuns pentru răbdarea lor. 

A: Albumul este gata. Putem spune multe despre el, dar deocamdată, nu o s-o facem. Putem spune că lucrăm cam de 6-7 luni la el, că avem feat-uringuri de care suntem mândri și collab-uri de excepție. ”Phantasy” si ”Coming Home” sunt doar aroma unui conținut trance pur și progressive melodic. Urmează să anunțăm detalii în curând. Fiți siguri că suntem mai nerăbdători decât voi, să îl auziți! 

Q: Anul 2015 este unul destul de ocupat pentru voi. Markus și Photograher în februarie, RAM în martie, David Gravell, Darude și expeditia la Chișinău în mai. Ce planuri ”malefice” mai aveți? Ce surprize ne mai pregătiți?  

A: Suprizele vor rămâne surprize. Lucrăm la mai multe evenimente. Voi țineți degetele încrucișate și sustineți mișcarea. Noi promitem să facem restul! 

Q: Sunteți foarte activi și în Social Media, mereu alături de fani. Cum e să vă ocupați de toate? Sau aveți vreun ”minion” care vă ajută? 

A: Doar noi, Snatt & Vix, ne ocupăm de partea de socializare. Nu avem PR sau Management. Încercăm să fim cât mai activi în funcție de timpul liber de care dispunem, sau uneori în paralel cu activitățile noastre de zi cu zi datorita aplicatilor care exista pe telefon practic și ne ajută să avem acces și să fim conectați 24 ore din 24, 7 zile din 7. 

Q: Un mesaj pentru comunitate? Pentru trancerii de pretutindeni? 

A: Give trance a chance and let’s TrancENDancE 😉 

Credit photo: Clau diu

snatt and vix