Se implinea un an de la ultima petrecere trance (accidentala) la care participasem in Iasi, pe undeva prin defunctul Brain, care, intr-adevar iesise demential dar care prevestea un gol si mai mare pentru autorul acestor randuri in anul care avea sa vina…pana acum 3 zile ! Atunci am dat de afisul celor de la Trance IS* Tributelipit intr-un colt de cabina telefonica undeva prin statia de autobuz la T17…si de acolo toate lucrurile si-au luat restart.

Trebuie sa recunosc ca am fost sceptic la inceput…era cam prea frumos sa fie adevarat ca dupa aproximativ 8 ani derulati cu repezitorul de la prima petrecere trance din Iasi (The Cube pentru cine isi mai aduce aminte, cu Sonic Vibe si subsemnatul pe flyere), un grup sa se revolte fata de electro-deep-beach-house-ul omniprezent in “cluburile de fitze” din Iasi si sa se apuce de la 0 de un proiect trance. Imi inchipuiam, trebuie sa recunosc, ca voi da peste niste “copii” crescuti doar cu Omnia si Jochen Miller, care vor aborda situatia intr-un mod relativ arogant-superior-elitist. Ei bine, surpriza a fost de proportii !

Din prima, de cum am ajuns in FaceOff am fost surprins de calitatea sunetului. Nu era tare (Steven White abia incepuse warm-up-ul) dar se auzea clar. In plus, tranzitiile intre piese erau bune si constructia set-ului m-a surprins prin armonie. Era deci o primire cum nu se poate mai buna, poate exceptand luminile rosii care, din cauza ca reuseau sa imi rupa ochii, au avut un aport pozitiv (ca sa ma feresc de ele m-am ridicat si am inceput sa ma batzai in stilul meu pe care altii l-ar numi “dans” 🙂 ). Piese noi, vocaluri calde, ce sa mai, era mai mult decat bine.

Ceva mai tarziu, cu ajutorul a doua dragutze d-re (Ioana si Carmen) din garda veche in ale trance-ului local, am intrat in contact cu organizatorii care, spre surpinderea mea, nu erau sub nici o forma asa cum mi i-am inchipuit eu. Oameni super calzi, super de treaba, super la toate capitolele…experimentam un flashback cu prima petrecere din decembrie ’05 cand i-am cunoscut pe viitorii mei de atunci prieteni…

Set-ul de main a fost foarte hotarat, incisiv, fara a fi insa brutal. S-a simtit ca Dany Dazano stie muzica (nu degeaba este si producer,va invit pe contul lui de Soundcloud), s-a vazut ca stie ce e un set bine construit si s-a simtit mai ales prin euforia manifestata de lumea prezenta.

Am facut schimb de contacte, la ora la care scriu articolul m-am intalnit deja cu “una din rotitele care fac ceasul sa mearga” (Rares, tu stii la ce ma refer 🙂 ) si speram intr-o colaborare viitoare. Pana una alta, va invit sa vedeti cateva dintre pozele care s-au facut la petrecere, repet, o petrecere foarte reusita si de a carui brand (TranceMission) vom mai auzi cu siguranta pe viitor.